Schedioarchitects

The Pilates Studio – By Namrata Purohit

Recreational
May 15, 2020
The Pilate Studio was designed with the approach of a simple, welcoming yet energetic ambience – to be created for all the clients to work out in. The requirement given was to have fuss-free, open yet distinctly segregated spaces for reception and waiting lounge, kickboxing, group Pilates workouts and a private workout room. The vibe set for all the spaces was modern contemporary with hints of colour to add vibrancy and character. Large full height mirrors have been used throughout the rooms to aid clients in their workout as well as make the spaces look larger and more open. A combination of fixed and openable glass panels have also been used within the rooms and in the partitions, to increase the amount of natural light to all the spaces. Customized quotes, infographics and backlit logos against wooden rafter – cladded highlight walls encourage client interaction with the studio space. The restrooms were personalized with extensive use of pattern tiles accented with exposed wood cabinets and décor elements to accessorize and uplift the space. The wooden rafters and ambient lighting in the custom designed false ceiling, has become one of the main talking points of this project.
Client:Mrs. Malini Alexander and Mitali Sanghi
Location:Hitech City, Hyderabad
Status:completed

Short video
of the project

Customer
feedback

I got an excellent design for my future home, from cooperation I was very pleased, everything was done at the highest level. Boldly I recommend to all this company.
Elena Gomez
july 23 - 2018