Schedioarchitects

Banjara Hills Residence

Residential Design
May 15, 2020
This residence is a 3 BHK apartment with a comfortably large sitting area leading into a Japanese style dining space, that opens up into a balcony with a great view of the city lights. The underlying essence of this contemporary home is its simple, elegant interiors using clean lines, white cabinets and accents of wood surfaces against a subtle marble tiled floor. The bedrooms have wooden floors and full height sliding wardrobes for maximum space usage. The drapes and upholstery of the spaces are mellow yet classy, with tones of beige, greys and a hint of gold. The self-textured accent walls perfectly compliment the wood and duco display cabinets and custom designed false ceiling with mood lighting that elevates each space with a cozy yet impressionable character. The key feature of the apartment was in keeping the flow between all the rooms and spaces – barrier free , for ease of interaction and providing maximum cross ventilation by opening up walls with French windows which let in fresh air and look out onto a beautiful night view.
Client:Mr. Vijay Deverakonda
Location:Rd. no 12, Banjara Hills- Hyderabad
Status:completed

Short video
of the project

Customer
feedback

I got an excellent design for my future home, from cooperation I was very pleased, everything was done at the highest level. Boldly I recommend to all this company.
Elena Gomez
july 23 - 2018